Renovated Attic Room, Short Hills, New Jersey

Challenge

Create a multifunctional family room in a reclaimed and renovated attic space.

Design Goal

Deliver a simple, functional and comfortable room with furnishings that convey style in a few strategic pieces.

Design Solution

  • Wrapped the walls, ceiling, and trim in a single white shade to visually smooth out the angles and low ceiling.
  • Installed rose-colored grass cloth behind the sofa and used soft fabrics and carpeting for comfort.
  • Specified furnishings that stand up to family life, a navy performance velvet sectional, and window seats cushions covered  in indoor/outdoor fabric.
  • Added a convenient beverage and snack area for movie watchers and designed built -ins for corralling books and photos.
  • Created zones for TV watching, art projects, quiet reading and playing with friends.

We created zones for different activities: watching, TV, art, projects, reading and and entertaining.  And we smoothed out angles by wrapping the paint onto the ceiling and added texture to the wall with rose colored grass cloth.